Synopsis
Jeanet Klein leidt een eenzaam en burgerlijk leven. Ze is getrouwd met een introverte krant lezende man en kijkt iedere ochtend hetzelfde televisie programma. Haar leven is een sleur tot er -uit het niets- lange konijnenoren uit haar hoofd groeien. Geschokt en verward gaat ze op zoek naar hulp. Ze gaat naar de huisarts, bezoekt haar dochter en gaat langs bij haar verbitterde moeder. Maar niemand neemt haar serieus of heeft tijd voor haar. Het is of de wereld haar en haar konijnoren niet ziet. Als ze terugkeert naar huis staat ze oog in oog met haar stille echtgenoot. Wat zal hij zeggen?
De film stelt de basale vraag: Wie ben ik? Het is tegelijkertijd een ontwapenend pleidooi voor de liefde.

Ontstaan van de film
Lief Konijn is een korte film naar een boek van Imme Dros: Een heel lief konijn (1992 Querido, illustraties Jaap Lamberton). Regisseur Camiel Schouwenaar las het verhaal twee jaar geleden en vond het een prachtig poëtisch en beeldend verhaal dat hij meteen een film voor zich zag. Samen met scenariste Maureen Versprille is hij het script gaan schrijven en heeft hij Lief Konijn ingediend als NTR Kort! project. Het script werd afgewezen, maar dat weerhield Camiel er niet van de film in eigen beheer te gaan maken. Via via kwam hij in aanraking met Roel van de Weijer die bezig was met het opzetten van een crowdfunding platform voor filmmakers. Lief Konijn kon zo op deze manier toch gefinancierd worden. Camiel hielp Roel met de naam van dit platform en CineCrowd was geboren. Er werd een wervende promo opgenomen die op de CineCrowd website kwam te staan. Na een crowdfunding campagne van 2 maanden was de financiering rond en konden cast en crew gezocht worden. Producent Smit & Jansen werd benaderd voor de productie en in februari 2012 gingen de opnames voor de film van start.

Iedereen die aan de film heeft meegewerkt heeft dit belangeloos gedaan; de acteurs, de filmcrew, de PR, catering tot en met de website bouwer. Dit alles heeft geleid tot een bijzondere korte film die tijdens het Nederlands Film Festival 2012 genomineerd is voor een Gouden Kalf in de categorie korte film.